Bombarie aflevering 2: Repeltuutke

Aflevering dos van Bombarie! Vol leerzaam geleuter. Zo weet je aan het eind van deze aflevering wat een Spinet is en doet, en waarom je altijd een repeltuutke bij je zou moeten hebben.

BOMBARIE DRAAIBOEK / Shownotes:

  • Het Bombarie Woord van de Week
  • Nog even over vorige week: en dus ging het weer over Guus Kuijer. Stukje interview hier.
  • Sociaal Verantwoord, waarin wij de belangrijkste reacties op social media checken zodat je dat zelf niet hoeft te doen.
  • Sociaal Verantwoord tips om te volgen:
    • Boswachter Tim! Check z’n Twitter account hier.
    • Acid op Youtube: hiero.
  • Te Koop! Het verhaal achter Marktplaatsadvertenties.
    • Spinet kopen? Check de advertentie vooral hier.
  • Korreltje Zout: De kookrubriek van bombarie.
    • Het recept voor bijna oneindig houdbare ketchup vind je onderin deze pagina.
  • Dokter Dre over zenuwen
  • Iets over hoe dat podcasten ongeveer werkt

Zo. Bomvolle Bombarie deze week! Veel plezier.

Enneh: mee bemoeien? Iets te melden? Advies nodig van Dokter Dre? Mail hallo@bombariepodcast.nl en dan komt ‘t goed hoor.

Tot volgende week!

CREDITS

  • Muziek bij ‘Te Koop’ van YouTubers PeterLeeJohnson en SUBURBS
  • Muziek bij ‘Korreltje Zout’ van YouTuber Viti Vibes
  • De voorbereiding en uitvoering van deze show was geheel de schuld van Bern en Andreas

HET RECEPT

  • 200 gram tomatenpuree
  • 120 ml. natuurazijn of witte wijn azijn (witte wijn azijn is iets zachter van smaak)
  • 4-5 eetlepels agave siroop of ahorn siroop (afhankelijk van hoe zoet je je ketchup wilt hebben) of xylitol. Maar je doet er gewoon 1. Een
    eetlepel. Of 2. En dan is kijken of je hem niet gewoon al lekker vind. Ik heb aan 1 eetlepel echt genoeg.
  • 100 ml. water
  • 1 tl. zout
  • ¼ tl. uienpoeder
  • mespuntje knoflookpoeder
  • mespuntje gemalen kruidnagel

Bereiding

Je flikkert alles in een pannetje. Zet je het vuur hoog, lekker roeren. Tot het kookt. Als het kookt laat je het net tegen de kook aan tien minuutjes staan. Klaar. Afkoelen. En dan heb je ongeveer 400 milliliter Tomatenketchup. Ff in een goed schoongemaakte pot of fles dumpen en je kunt los. Met je ketchup. En je patat. Of je tosti. Ook lekker. En in de koelkast kun je dit makkelijk anderhalve maand* bewaren.

*denken we. Maar de Bombarie boys zijn natuurlijk geen voedselwetenschappers, dus we zijn niet aansprakelijk voor braakbuien of andersoortige ellende als gevolg van dit recept. OK? Top.