Bombarie aflevering 7: Harkje

Oh jee! We zijn deze week een beetje laat, maar om het goed te maken: dubbel zo lang! Een vol uur Bombarie op je oren met deze week niet één, maar 2(!) hele interviews. We (proberen te) praten met een helderziende over geldproblemen en bellen met Froukje uit Fryslân om meer te weten te komen over de Friese taal. En passant (dat is Frans, overigens) neemt ze de halve show over. Verder: Dokter Dre houdt weer spreekuur, #wetoo lullen over #metoo en er werd ook weer over eten gepraat in Korreltje Zout. Genoeg te doen. Een vol uur lang. Maar gelukkig kan je in etappes luisteren. Het moet wel leuk blijven, natuurlijk.

Bombarie draaiboek, aflevering 7

Inhoud is een understatement:

 • Andreas opent super-professioneel de show, en daarna een blikje bier
 • Waarom we wat laat zijn deze week
 • Andreas wil graag dat jullie dit liedje luisteren: Ride Slow. Dus doe maar even.
 • Maak er wat van: Blut zijn
  • En daar bellen we een medium over. Want ja. Het is een ingewikkeld probleem.
 • #WeToo praten over #MeToo.
 • Korreltje Zout: Havermout
 • Sociaal Verantwoord: Onze social media tip van de week
 • Dokter Dre: Over piekeren
 • Bombarie leert je lullen: Het Friese woord voor luisteren
 • Friese Froukje neemt per ongeluk de show over, maar wel met goeie info
  • 2 & 3 december op NPO2 én Omrop Fryslân de documentaire over de wederopstanding (ha!) van de Katholieke kerk op Ameland.

 

Hoppetee! Aflevering 7 is een bomvolle Bombarie. Zet ‘m aan onderweg naar je werk, naar school. Heen en terug, want hij duurt lekker lang. Maar Bombarie doet het ook goed als je klusjes moet doen. Strijken, bijvoorbeeld. Of als je even geen zin hebt om met iemand te praten: hop, die doppen erin en Bombarie aan! Nou. Zo.

Meepraten met Bombarie?

Wil je meepraten? Is er volgens jou iets waar het volgende keer over moet gaan? Complimenten? Kritiek? Alles dat je kwijt wilt kun je kwijt op Twitter bij @BombariePodcast of met een mailtje aan hallo@bombariepodcast.nl

Tot volgende week!