Bombarie podcast aflevering 9: Aggelen

Hier is aflevering 9 van Bombarie! De vrolijkste podcast ooit, volgens Andreas. En we luisteren nooit naar andere podcasts, dus dan mag je dit soort dingen gewoon roepen. In nummer 9 weet je waarom de Nederlandse vlag officieel helemaal niet rood-wit-blauw is, praat Dokter Dre over wat je moet doen als je je partner zat bent, weet je wat je moet doen als je geen zin hebt in het kerstdiner, gaat Andreas zingen en gaan we naar Groningen voor het woord van de week: aggelen. Weten wat het betekent? Dat kan je natuurlijk gewoon googelen, maar luisteren naar Bombarie aflevering 9 is veel leuker. Dus: doe dat.

Bombarie podcast draaiboek, aflevering 9

Zit je er klaar voor?

 • Nog even over de Nederlandse vlag: die is volgens de wet helemaal niet rood-wit-blauw.
 • Maak er wat van: geen zin hebben in het kerstdiner
 • Sinterklaas op een kameel
 • Korreltje Zout: tapenade (recept hier beneden!)
 • Klantenservice: reacties van onze luisteraars
 • Sociaal Verantwoord: Onze social media tip van de week
  • Rilan & De Bombariers. Check ze op Facebook
 • Dokter Dre behandelt luisteraarsvragen.
  • Dit keer: je partner is niet meer aantrekkelijk. En dan?
 • Bombarie leert je lullen: aggelen

Aflevering 9 van Bombarie is vanaf nu te beluisteren. Dus open je favoriete podcast app op je telefoon (meer over luisteren naar Bombarie lees je hier)  en zet ‘m aan in de trein, tram of bus. En Bombarie doet het ook goed als je klusjes moet doen. Strijken, bijvoorbeeld. Of als je even geen zin hebt om met iemand te praten: hop, die doppen erin en Bombarie aan! Nou. Zo. Je komt er vast wel uit.

Meepraten met Bombarie podcast?

Wil je meepraten? Is er volgens jou iets waar het volgende keer over moet gaan? Complimenten? Kritiek? Alles dat je kwijt wilt kun je kwijt op Twitter bij @BombariePodcast of met een mailtje aan hallo@bombariepodcast.nl

Tot volgende week!

Het recept uit Korreltje Zout van deze week

Ok, tapenade maak ik meestal zo, maar je kunt er heel erg mee variëren en gewoon een beetje proeven tijdens het maken tot je het op z’n lekkerst vindt:

 • 20 g kappertjes
 • 6 ansjovisfilets op olie
 • 2 teentjes knoflook
 • 300 g groene of zwarte olijven zonder pit
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 blikje tomatenpuree 70g
 • Een handje pijnboompitten

Bereiden:
Giet de kappertjes af (spoel gezouten kappertjes onder de koude kraan). Laat de ansjovisfilets uitlekken.

Gooi alle ingrediënten (behalve de olie) in een bak, zet de staafmixer er op en pureer alles tot het goed gemengd en fijngemalen is. Voeg nu eerst één eetlepel olie toe en wat peper en zout toe en proef. Als het met één lepel al lekker is, prima, maar misschien moet je er nog 1 of 2 lepels bij doen (olie is niet slecht, alleen teveel is niet lekker en ook niet per se gezond). Zelfde geldt voor het zout. Peper kun je naar hartenlust toevoegen, maar teveel is nooit lekker dus wees voorzichtig en proef eerst goed.

Succes!