Bombarie podcast aflevering 10: Kapoentje

Komt dat zien, komt dat zien. Hier is af-le-ve-ring 10. Waarin we rijmend de boel aan elkaar babbelen, want het is bijna Sinterklaas. We pakken cadeautjes uit, beantwoorden een van de belangrijkste luisteraarsvragen tot nu toe in Dokter Dre én we zingen. Ja. Je hoort het goed. Wij. Zingen. Gelukkig niet zo lang. Dus genoeg reden om toch weer te luisteren naar Bombarie. De jubileumeditie: nummer 10. Komt. Dat. Zien. Of, nou ja, luisteren. Maar dat rijmt niet op tien.

Bombarie podcast aflevering 9: Aggelen

Hier is aflevering 9 van Bombarie! De vrolijkste podcast ooit, volgens Andreas. En we luisteren nooit naar andere podcasts, dus dan mag je dit soort dingen gewoon roepen. In nummer 9 weet je waarom de Nederlandse vlag officieel helemaal niet rood-wit-blauw is, praat Dokter Dre over wat je moet doen als je je partner zat bent, weet je wat je moet doen als je geen zin hebt in het kerstdiner, gaat Andreas zingen en gaan we naar Groningen voor het woord van de week: aggelen. Weten wat het betekent? Dat kan je natuurlijk gewoon googlen, maar luisteren naar Bombarie aflevering 9 is veel leuker. Dus: doe dat.

Bombarie podcast aflevering 8: Assebaasie

Hoppetee! Aflevering 8 van Bombarie is er. Met antwoord op de vraag of Froukje uiteindelijk dat huis heeft gewonnen (meer daarover hoor je in de vorige aflevering, Bombarie 7). Je hoort wat je allemaal met een rookworst kunt doen in Korreltje Zout, onze kookrubriek. Dokter Dre behandelt een belangrijke vraag over niezen en aan het eind van deze aflevering van Bombarie weet je wat een assebaasie is. Kan je natuurlijk ook googlen, maar geloof ons nou: Bombarie luisteren is echt veel leuker! Dus zet ‘m aan als je naar je werk gaat, op de wc zit of stiekem tijdens een saai college.

Bombarie aflevering 7: Harkje

Oh jee! We zijn deze week een beetje laat, maar om het goed te maken: dubbel zo lang! Een vol uur Bombarie op je oren met deze week niet één, maar 2(!) hele interviews. We (proberen te) praten met een helderziende over geldproblemen en bellen met Froukje uit Fryslân om meer te weten te komen over de Friese taal. En passant (dat is Frans, overigens) neemt ze de halve show over. Dokter Dre houdt weer spreekuur en er werd ook weer over eten gepraat in Korreltje Zout. Genoeg te doen. Een vol uur lang. Maar gelukkig kan je in etappes luisteren. Het moet wel leuk blijven, natuurlijk.

Bombarie aflevering 6: Kinnesinne

Dit is de editie die alle voorgaande edities overtreft. Want in Bombarie aflevering 6 krijg je antwoord op de vraag waarom er geen fietsbel op een racefiets zit. Dat hoor je dus nergens anders. Ook kregen we van een van onze luisteraars onze eerste Bombarie merchandise! En Andreas vertelt wat het verschil is tussen een café latte, een koffie verkeerd en cappuccino. Dat en nog heel veel meer (inclusief af en toe bloedirritante piepjes van de vaatwasser, sorry he!) in de zesde aflevering van de podcast die je tóch luistert, ook al heb je er helemaal geen zin in: Bombarie!

Bombarie aflevering 5: Branie

Waarom je beter seks kunt hebben dan kunt hardlopen. Een van die dingen die je leert als je naar aflevering 5 van Bombarie luistert. Verder, en daar mag je luisteraar Gert de schuld van geven, praten Bern en Andreas over science fiction. Star Trek én Star Wars. En onthult Andreas geheel tegen de zin van Bern in een groot geheim. OEH! SPANNEND! En natuurlijk weer een solide advies van Dokter Dre, een recept, én: er is een pakje bezorgd. OEH! SPANNEND! Nou. Voldoende reden om ‘m nu direct aan te zetten: aflevering 5 van Bombarie. GO!

Bombarie aflevering 4: Plebejer

Vier de vierde! Aflevering 4 van Bombarie gaat over wakker worden van parkeerbeheer, scheetjes inhouden en lavendellimonade. Maar ook over serieuze zaken als onze nieuwe aanstaande regering en de sleepwet. Dus doe de AIVD een lol en luister naar Bombarie aflevering 4.

Bombarie aflevering 3: Petazzie

Drie keer is scheepsrecht! Dus nu zou het toch een keer soepel moeten lopen. Bombarie aflevering 3 staat voor je klaar, en duurt bijna 50 minuten. Dat is niet zo lang, als je bedenkt dat ‘ie bomvol zit met leerzame informatie. Over bloemetjes poepen, bijvoorbeeld. En aan het eind van deze aflevering weet je wat ‘petazzie’ betekent. Dus: luisteren!